OVER ONS

WIJ GAAN GRAAG EEN STAPJE VERDER

Machinefabriek Van de Pol & Pleysier is een modern toeleveringsbedrijf met een uitgebreid specialisatiegebied. Binnen de machinefabriek wordt gewerkt volgens drie afdelingen: Metaalbewerking (verspaning, las- en constructiewerk), Machinebouw en Service & Onderhoud. Kortom, voor alle werkzaamheden rondom metaal en machines bent u bij Van de Pol & Pleysier aan het juiste adres.

Met een vakkundig team van specialisten wordt er dagelijks gewerkt aan de meest uiteenlopende projecten. Door een platte organisatiestructuur kan er snel en flexibel geschakeld worden, waardoor de wensen van de klant sneller en beter tot een goed eindresultaat gebracht kunnen worden.

Binnen Machinefabriek Van de Pol & Pleysier wordt veel waarde gehecht aan hoge kwaliteitseisen met de wensen van de klant als middelpunt. Volledige ontzorging is een unieke kernwaarde, waarbij het gaat om de vervaardiging van de producten. Van het ontwerp tot plaatsing, Machinefabriek Van de Pol & Pleysier regelt het allemaal.GESCHIEDENIS

MEER DAN 60 JAAR ERVARING

Op 13 september 1957 vond het ontstaan van de machinefabriek plaats. Het bedrijf ontstond vanwege de vraag naar onderhoud en reparaties aan tapijtmachines binnen tapijthoofdstad Genemuiden. In de bloeiende periode groeide het bedrijf en ging het zelf machines produceren voor de tapijtindustrie. Met deze stap werd de machinefabriek een belangrijke partner voor tapijtfabrikanten.

Vanaf de jaren 70 werden de diensten uitgebreid met de bouw van machines en metaalbewerking voor andere branches, hierbij te denken aan: betonindustrie, voedingsmiddelenindustrie, carrosseriebouw, visserij, scheepsbouw en off-shore.

In 1988 kreeg de machinefabriek zijn huidige naam: Machinefabriek Van de Pol & Pleysier. In de loop van de jaren werden er grotere bewerkingsmachines aangeschaft, waardoor nog beter aan de marktvraag kon worden voldaan.

De werkzaamheden zijn op te delen in:

  • Metaalbewerking (verspaning, las- en constructiewerk)
  • Machinebouw
  • Service & Onderhoud

In het jaar 2000 vestigde het bedrijf zich in een geheel nieuw pand aan de Sisalstraat te Genemuiden, met een productieoppervlakte van 2500 m2. In 2016 werd het productieoppervlakte uitgebreid met 1300 m2 door de bouw van een nieuwe hal. Hierin werd een floortype freesbank en zwaardere kraanbanen geplaatst om grote werkstukken te kunnen bewerken.